ע"פ החשד לפנות בוקר נוקבו גלגליהם של עשרות רכבים במקום. במקום רוססו כתובות נאצה "יהודים להתעורר" ו-"להפסיק להתבולל". המשטרה פתחה בחקירה.
השנה רק החלה, אך נדמה כי פשעי השנאה ממשיכים. חשד לפשע שנאה בכפר ג'ש בגליל העליון. אלמונים ניקבו גלגלי עשרות רכבים וריססו כתובות "יהודים להתעורר" ו-"להפסיק להתבולל" במקום. זהו לא פשע השנאה האחרון באזור מתחילת השנה. בד בבד, כוחות משטרה הוזנקו למקום, אספו ממצאים בזירה ופתחו בחקירת המקרה. ממשטרת ישראל נמסר כי "משטרת ישראל רואה בחומרה ומוקיעה כל פשע שנאה לאומנית ותפעיל את כל האמצעים שברשותה בשילוב גורמים נוספים, לאיתור זהות החשודים ולהבאתם לדין".
- פריצה בחומת המבצר: הפתקים המועברים לידי ראש הממשלה במסגרת משפטו הפלילי לא נשמרים, ותוכנם לא מאוכסן
- מעל 5 מיליון ב-16 חודשים: עלויות משכורות יועצי ראש הממשלה מטעם משרדו נחשפות
- הרשות השופטת מודה: "הפתקים הביטחוניים" המועברים לראש הממשלה במהלך עדותו במשפטו לא נבחנים
- מעל שנה אחרי: חלק מהפריטים הרפואיים בערכת הרפואה של מחבלי הנוח'בה היו תוצרת ישראל
- הערכה: עשרות אתרי עתיקות בישראל נפגעו במהלך הלחימה בדרום ובצפון
במקביל, בדף הפייסבוק של פורום "תג מאיר", המתנגד לפשעי שנאה, נכתב כי לאחר המקרה כ-200 מפעיליו ופעילי ארגונים נוספים באו למפגן הזדהות בג'ש. בהתאם, בהודעת הפורום בנוגע לאירוע נכתב כי "הטרור היהודי היכה הלילה בג'יש שבגליל העליון- כ-170 כלי רכב הושחתו, וכתובת 'יהודים להתעורר, להפסיק להתבולל' רוססה על קיר בתים ומסגד", והוסיפו: "[אנו] מגנים בתוקף את התקפת הטרור היהודי, המכונה 'תג מחיר'".
"תושבי ג'יש מותקפים בתדירות בשנים האחרונות על ידי פושעי תג מחיר ללא עצורים וללא העמדות לדין. יש לעצור את פעילי הטרור היהודי ומיד" נכתב בהודעה.
מהאגודה לזכויות האזרח נמסר כי "מדובר במקרה השני של פעולת 'תג מחיר' ביישוב בשבעת החודשים האחרונים, והחמישי ביישוב ערבי בישראל בפרק הזמן הזה", והוסיפו: "קשה שלא לחבר בין תקיפות אלה לבין השיח הגזעני הפוגעני והמדיר כלפי הפלסטינים אזרחי ישראל, שמגיע מחברי ממשלה ומפוליטיקאים ואנשי ציבור בכירים. הגזענות הזאת עלולה להוביל לפגיעה בנפש".
"על המשטרה לחקור ולהביא לדין את הפורעים ועל הפוליטיקאים לקחת אחריות על מעשיהם ועל מילותיהם. כל המערכות כולן חייבות להעביר מסר חד וברור: לא נסבול גזענות ולא נסבול התרת דם של אף אזרח ותושב בישראל" נכתב בהודעה.
בדף הפייסבוק של ארגון נשים עושות שלום נכתב: "עוד פשע שנאה שמצטרף לשורה ארוכה. אחר הצהריים השתתפנו בעצרת הזדהות ותמיכה בתושבי הכפר בשיתוף עם תג מאיר. אנחנו בנשים עושות שלום נמשיך להתנגד לאלימות ולטרור ונפעל לקדם שלום ביננו לבין שכננו!".
ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס לאירוע: "אני מגנה בתוקף את כתובות הנאצה והשחתת הרכוש בכפר ג׳ש הלילה. אנחנו נמצא את מפירי החוק ונמצה עימם את הדין. איננו מוכנים לקבל התקפות כלשהן על אזרחינו". בבקשת חופש מידע של מגזין לתוך הלילה עלה כי בשנת 2019 נפתחו 238 תיקים במשטרת ישראל בעוון עבירות ממניע גזעני או עוינות כלפי ציבור. בהתאם, כתריסר תיקים נוספים נפתחו במהלך שנת 2019 בעוון פרסום הסתה לגזענות.