זאת לאחר חתימת המדינה על הסכם אימוץ עם רוסיה בשבוע שעבר, ללא אפשרות לזוגות להט"בים לאמץ במסגרתו. בד בבד, נדמה כי ישנם מי שבמערכת האקדמאית מתנגדים לאמירות ההומופוביות של שר החינוך רפי פרץ.
"אנו מוחים ומאוכזבים מהחלטת המדינה לחתום על הסכם האימוץ המפלה עם רוסיה, בידיעה שהוא מעמיק את חוסר השוויון כלפיי קהילת הלהט"ב בישראל". כך אמר עוז פרבין, יו"ר עמותת אבות גאים למגזין לתוך הלילה בעקבות הסכם האימוץ בין ישראל לרוסיה שנחתם בשבוע שעבר.
- פריצה בחומת המבצר: הפתקים המועברים לידי ראש הממשלה במסגרת משפטו הפלילי לא נשמרים, ותוכנם לא מאוכסן
- מעל 5 מיליון ב-16 חודשים: עלויות משכורות יועצי ראש הממשלה מטעם משרדו נחשפות
- הרשות השופטת מודה: "הפתקים הביטחוניים" המועברים לראש הממשלה במהלך עדותו במשפטו לא נבחנים
- מעל שנה אחרי: חלק מהפריטים הרפואיים בערכת הרפואה של מחבלי הנוח'בה היו תוצרת ישראל
- הערכה: עשרות אתרי עתיקות בישראל נפגעו במהלך הלחימה בדרום ובצפון
פרבין הוסיף: "לא ייתכן שבשנת 2020 רק סטרייטים יהנו מהאפשרות לאמץ, וזה מצטרף לאפליה בחוק הפונדקאות, ובכלל היחס של המדינה להורים להט"ביים בישראל", וקבע: "הגיע הזמן שהזכות להורות תהיה של כל הישראלים, מכל הקבוצות והמגזרים, ובאותה מידה".
עיתון מעריב דיווח בסוגיה כי ברוסיה אין מעמד חוקי ללהט"ב. ההסכם כפוף לחוקים של שתי המדינות והיום החוק הרוסי לא מאפשר לזוגות להט"בים לאמץ. בד בבד, נדמה כי חלק מהמערכת האקדמאית לא נשארה אדישה נוכח גל האמירות והפעולות ההומופוביות ששוטף את הממשלה. במקביל לאמירותיו של הרב רפי פרץ לפני מספר שבועות בנוגע לקהילת הלהט"ב, נכתבה בדף הפייסבוק של הטכניון הודעה שקראה כי המוסד האקדמאי מקבל לשורותיו כל סטודנט ללא הבדל של דת, גזע ונטייה מינית.
"רוח הטכניון, דוגלת בשוויון מלא לכל אדם. נדגיש כי, עוד בטרם פתח הטכניון את שעריו, לפני כמאה שנה, הצהירו מייסדיו כי המוסד שהם שואפים להקים יהיה פתוח לכל ללא הבדל דת, גזע ומין" נכתב בהודעה, והוסיפו כי "גם היום, בראש סדר העדיפויות שלנו בטכניון, ניצבת המשימה להבטיח סביבת לימודים בטוחה ומכילה לכל בית הטכניון, סטודנטים, חברי סגל ועובדים כאחד". נכון לכתיבת שורות אלה, שום אוניברסיטה אחרת לא התייחסה לפרשה.