בהתאם, כתריסר תיקים נפתחו בשנה החולפת על עבירות הסתה לגזענות. כך עולה מבקשת חופש המידע של מגזין לתוך הלילה למשטרת ישראל.
בשנת 2019 נפתחו 238 תיקים במשטרת ישראל בעוון עבירות ממניע גזעני או עוינות כלפי ציבור. כך עולה ממידע שהתקבל בבקשת חופש המידע של מגזין לתוך הלילה. בהתאם, כתריסר תיקים נוספים נפתחו במהלך שנת 2019 בעוון פרסום הסתה לגזענות.
- פריצה בחומת המבצר: הפתקים המועברים לידי ראש הממשלה במסגרת משפטו הפלילי לא נשמרים, ותוכנם לא מאוכסן
- מעל 5 מיליון ב-16 חודשים: עלויות משכורות יועצי ראש הממשלה מטעם משרדו נחשפות
- הרשות השופטת מודה: "הפתקים הביטחוניים" המועברים לראש הממשלה במהלך עדותו במשפטו לא נבחנים
- מעל שנה אחרי: חלק מהפריטים הרפואיים בערכת הרפואה של מחבלי הנוח'בה היו תוצרת ישראל
- הערכה: עשרות אתרי עתיקות בישראל נפגעו במהלך הלחימה בדרום ובצפון
מנהלי המרכז לנפגעי גזענות, צחי מזומן ועו"ד לנא ורור, מסרו כי "אנחנו לא מכירים את הנתונים האלה. למרכז לנפגעי גזענות מגיעות למעלה ממאה פניות בשנה, בהן אנו מסייעים ומלווים את הפונים בכל הנוגע לטיפול המשטרתי", והוסיפו: "נראה שהמידע שנמסר משקף מעט מכלל פשעי הגזענות בישראל".
מהנתונים עולה כי במהלך 2019 נפתחו יותר מארבעה תיקים לשבוע. בהתאם, נדמה כי השנה החדשה לא שונה מקודמתה. אתר וואלה דיווח ביום שישי האחרון (25.01) על חשד לפשע שנאה בשכונת בית צפאפא בירושלים. ע"פ הדיווחים, חדר במסגד הוצת ורוססו הכתובות "הורסים ליהודים? קומי אורי הורסים לאויבים" בקיר סמוך. זאת לאחר בשבוע שעבר הרסו כוחות מג"ב והמנהל האזרחי את המאחז הלא-חוקי קומי-אורי ליד יצהר.
בנוגע לאירוע בבית צפאפא, מהמשטרה נמסר כי "מיד עם קבלת הדיווח הגיעו למקום שוטרים חוקרים וטכנאי הזיהוי הפלילי נאספו ממצאים וראיות ונפתחה חקירה", והוסיפו: "מטבע הדברים לא נוכל לפרט אודותיה. נמשיך לחקור את המקרה במקצועיות במטרה להגיע לחשודים במעשה".