"יש צעדים זמניים שהיו בשנה האחרונה שיצאו במהלך הבחירות ע"י [יו"ר ועדת הבחירות המרכזית], השופט [חנן] מלצר" אמר חוקר הפייק ניוז אופיר בראל. בראל הוסיף כי בחברה הישראלית יש הרבה שסעים ייחודים, שהם יכולים להיות הלחם והחמאה של פייק ניוז.
חוקר הפייק ניוז אופיר בראל אמר באירוע באוניברסיטת תל אביב לפני שבועיים כי "יש כוונה לחוקק חקיקה שתטפל בנושא בעקיפין". בראל הרחיב: "שיטת הבחירות בישראל, כמו שאנחנו יודעים, היא שיטת בחירות טהורה. אין מפלגה שמקבלת רוב של מושבים בכנסת. השלטון בעצם צריך להסתמך על קואליציה. מרבית הבחירות בישראל עד היום הוקדמו. זה מצב של חוסר יציבות פוליטית", וקבע: "במצב הזה כמובן יש לסיפורים כוזבים, או פחות כוזבים, יש השפעה יותר רחבה על השלטון הישראלי".
- מוזיאון ישראל לא לבד: המוזיאון הימי הלאומי העביר מוצגים למקום בטוח עקב המצב הביטחוני
- "בכך סיכן את ביטחון המדינה ופגע ביחסי החוץ ובאינטרסים כלכליים של מדינת ישראל"
- לאחר פסיקת בג"ץ בעתירת חוק הגיוס, התנועה לאיכות השלטון פנתה לשר הביטחון ולרמטכ"ל: גייסו באופן מידי את כלל תלמידי הישיבות החרדים
- למרות החשש המתגבר כי מערכות ההגנה האוויריות של ישראל יאותגרו במערכה בצפון, נכון לשעה זו אין שינוי בהנחיות האופרטיביות בדבר חומרים רעילים בנמל חיפה
- לרגע אחד, מאות שנים לאחר שנעלם, חזר הטרבושה לככב ככלי נשק בשדה הקרב בישראל
בהתייחס לפילוגים, בחברה הישראלית יש שסעים ייחודים למדינת ישראל. שסעים שהם קרקע פורייה להפצת פייק ניוז. "בשתי מערכות הבחירות האחרונות…בבחינה עולמית מדובר בקהילת מצביעים מאוד קטנה. במצב הזה של שילוב יחד עם שיטת הבחירות היחסית. לתנודת אלפי קולות לכאן ולכאן יכולה להיות השפעה מאוד גדולה על התמונה הכללית" אמר בראל.