גורמים יודעי דבר: "פרויקט לוויתן יקבל היתר פליטה ביום-יומיים הקרובים". מנגד, מהמשרד להגנת הסביבה נמסר כי "ההיתר צפוי לצאת בימים הקרובים", והוסיפו: "הוא בעבודה".
הגילויים האחרונים באים לאחר הגשת עתירה מנהלית ע"י עמותת שומרי הבית בדרישה כי הממונה על אסדות הגז במשרד להגנת הסביבה יפעל לקבלת מלוא המידע הרכב ותכונות הקונדנסט מכל באר יחידה בנפרד בהתאם לחוק אוויר נקי. בעתירה אף ביקשה העותרת "להורות למשיבים 3-1 (המשרד להגנת הסביבה, הממונה על אסדות הגז ע"פ חוק אוויר נקי וראש אגף איכות אוויר ושינוי אקלים במשרד בהתאמה- א"ו) לעכב את הליך מתן היתר הפליטה לאסדת הגז "לוויתן" זאת עד לאחר פרסום מלוא המידע הנ"ל לציבור תוך מתן לציבור, ובכללו העותרת, שהות של 45 ימים הקבועים בחוק לשם הגשת הערות".
- מוזיאון ישראל לא לבד: המוזיאון הימי הלאומי העביר מוצגים למקום בטוח עקב המצב הביטחוני
- "בכך סיכן את ביטחון המדינה ופגע ביחסי החוץ ובאינטרסים כלכליים של מדינת ישראל"
- לאחר פסיקת בג"ץ בעתירת חוק הגיוס, התנועה לאיכות השלטון פנתה לשר הביטחון ולרמטכ"ל: גייסו באופן מידי את כלל תלמידי הישיבות החרדים
- למרות החשש המתגבר כי מערכות ההגנה האוויריות של ישראל יאותגרו במערכה בצפון, נכון לשעה זו אין שינוי בהנחיות האופרטיביות בדבר חומרים רעילים בנמל חיפה
- לרגע אחד, מאות שנים לאחר שנעלם, חזר הטרבושה לככב ככלי נשק בשדה הקרב בישראל
בהתאם, אף הוגשה מטעם העותרת בקשה לצו ביניים להקפאת תהליך הנפקת היתר פליטה לאסדת הטיפול במאגר ליוויתן בשל תהליך העתירה. "על אף פערי מידע קריטיים בקשר למזהמים הנפלטים במהלך הפקת הגז באסדה ולמרות שבפני המשיבים 3-1 הובא מצב עובדתי חלקי ושגוי" נכתב בעתירה, והוסבר: "מהדיונים הפומביים שהתקיימו ב- 2019.8.20 וב- 19.8.21 ומפגישה שערכו נציגי המשיבים 3-1 עם נציגי העותרת ביום 2019.8.26 עולה, כי בכוונת המשיבים 3-1 ליתן למשיבה 4 היתר פליטה לאסדה על בסיס מידע חסר ושגוי".
"בהיעדר מידע מלא אודות הרכב הקונדנסט ותכונותיו בשלבי הפקה שונים כמפורט בעתירה זו, אין באפשרות העותרת , לא כל שכן באפשרות המשיבים 3-1 – לבחון את תנאי ההיתר ואת ערכי פליטת שהמשיבים שוקלים להתיר לנובל לפלוט לאוויר" הורחב בעתירה. בהתאם, עמותת שומרי הבית התייעצה עם חברה ייעוץ בינלאומית מובילה לפני הגשת העתירה הנוכחית. ע"פ חוות הדעת של החברה המייעצת "בעוד שאת המזהמים אשר נגרמים כתוצאה מקונדנסט הנפלט במהלך תהליך הפקת הגז יש לבחון כשהוא במצב בלתי מיוצב", ונקבע: "הרי שהמידע שהוצג למשיבים 3-1 על-ידי המשיבה 4 ,כמו גם לציבור הרחב, מידע שעל בסיסו עתידים המשיבים 3-1 לקבל את החלטתם, איננו מידע אודות ההרכב הבלתי מיוצב של הקונדנסט". קביעה בנוגע לעתירה הנוכחית צפויה להתקבל מחר בבית המשפט המחוזי בירושלים.
קונדנסט הינו חומר רעיל ומזהם אשר מופק כתוצר לוואי של תהליך הפקת הגז. חוק אוויר נקי (2008), המסדיר את הקמתם והפעלתם של מקורות פליטה כדוגמת אסדת לוויתן, מחייב כי במסגרת מתן היתר הפליטה יילקחו בחשבון המזהמים שייפלטו ממקור הפליטה ותינתן הערכה ביחס להשפעתם על הסביבה, באמצעות מודל פליטות.
יו"ר עמותת "שומרי הבית", יוני ספיר, אמר בנוגע לעתירה כי "ידוע לנו כי מרכיב נוזלי חשוב הגורם לפליטות חומרים מסרטנים בוודאות וחשודים כמסרטנים מן האסדה- קונדנסט- לא נדגם באופן שמחייב הפרוטוקול, כך שמרכיבים ממנו התנדפו לאוויר עוד בטרם נותחו הרכבו המלא ותכונותיו".
ספיר הסביר: "על פי פרוטוקול הדגימה בה השתמשה חברת נובל אנרג'י, יש לדאוג לדגימה של קונדנסט בלתי מיוצב, כפי שהוא מתקבל בראש באר הגז", והרחיב כי "על פי דיווחי המעבדה הקבלנית של נובל אנרג'י וגם על פי דו"ח מומחים של חברת ייעוץ בינלאומית מובילה ששכרנו, הדגימות מכל באר גז שתוצאותיהן נשלחו למשרד להגנת הסביבה והועברו לידנו, לא היו חתומות ולפיכך פירטו סט תכונות והרכבים שונים לגמרי מאלו שיגיעו לאסדת לוויתן ויגרמו לפליטות לאוויר ממנה".