כך אמרו בשבוע שעבר גורמים המעורים באתר למגזין "לתוך הלילה". זאת לאחר שצפו דיווחים ברשתות החברתיות כי מתבצע הרס עתיקות באתר ע"י הרשות הפלסטינית.
"הם בונים כרגע חניה באזור תל שומרון, אך ככל הידוע לנו אין הרס עתיקות במקום" כך אמרו למגזין "לתוך הלילה" גורמים מקצועיים המעורים בנושא. מנגד, בשבוע שעבר צפו דיווחים שונים של הרס והשחתה של עתיקות באתר תל שומרון, היא סבסטיה, ברשת החברתית פייסבוק.
- מוזיאון ישראל לא לבד: המוזיאון הימי הלאומי העביר מוצגים למקום בטוח עקב המצב הביטחוני
- "בכך סיכן את ביטחון המדינה ופגע ביחסי החוץ ובאינטרסים כלכליים של מדינת ישראל"
- לאחר פסיקת בג"ץ בעתירת חוק הגיוס, התנועה לאיכות השלטון פנתה לשר הביטחון ולרמטכ"ל: גייסו באופן מידי את כלל תלמידי הישיבות החרדים
- למרות החשש המתגבר כי מערכות ההגנה האוויריות של ישראל יאותגרו במערכה בצפון, נכון לשעה זו אין שינוי בהנחיות האופרטיביות בדבר חומרים רעילים בנמל חיפה
- לרגע אחד, מאות שנים לאחר שנעלם, חזר הטרבושה לככב ככלי נשק בשדה הקרב בישראל
דברי הגורמים באים לאחר דיווח סותר של אתר הידיעות "כיפה" בו נכתב כי מנהל בית ספר שדה כפר עציון, ירון רוזנטל, פרסם "הוכחות" להרס האתר. בידיעה לפני שבועיים דווח כי מדריכי מרכז סיור ולימוד שומרון (מדרשת שומרון) גילו כי מזה שבוע לפחות, מקיימת הרשות הפלסטינית בנייה בלתי חוקית בכניסה לגן הלאומי שומרון העתיקה – בו יושבת ממלכת ישראל הקדומה, זאת בניסיון נוסף להשתלט על השטח ולטעון כי מדובר באתר מורשת פלסטיני.
בהתייחס לבנייה הלא-חוקית, שטח האתר הארכיאולוגי נמצא בשטחי B. ע"פ הסכמי אוסלו, שטח בשליטה ביטחונית ישראלית, אך בשליטה אזרחית של הרשות הפלסטינית. בד בבד, דווח באתר כי ראש המועצה האזורית שומרון, יוסי דגן, פנה לראש המנהל האזרחי, תא"ל רסאן עליאן ודרש ממנו כי העניין יטופל בדחיפות. "ההשחתה פעם אחר פעם שיש בשומרון העתיקה היא בושה וחרפה לאומית" אמר דגן, וקרא לממשלה לאמץ מיידית את תכנית החירום הלאומית להגנה על נכסי המורשת שהרשויות וארגון "שומרים על הנצח" מקדמים.
רכז יו"ש בתנועת רגבים, ישי חמו, אמר בכתבת אתר כיפה כי "העיר שומרון העתיקה, היתה בירת ממלכת ישראל הקדומה במשך מאות שנים, ועיר מרכזית בתקופות נוספות, היא אחד מאתרי הארכיאולוגיה החשובים בארץ", והוסיף: "לא רק שהמקום לא נחקר ונחפר כיאות למעמדו, אלא ההפקרות שם חוגגת. לא מדובר רק בשוד עתיקות על ידי רודפי בצע, אלא גם בפגיעה מכוונת מצד הרשות הפלסטינית במורשת היהודית והישראלית שיש במקום הזה". מנגד, הגורמים המעורים בנושא העלו תהיות לגבי מטרות הטענות לפגיעה באתר.
במקביל, דווח כי הרשות התחילה לגבות כסף עבור כניסה לאתר. זאת לאחר הכרזת האתר כאתר היסטורי פלסטיני החשוב ביותר בתחומה. עוד דווח בכתבה כי מטיילים במקום נדהמו לגלות עבודות ריצוף של הפורום הרומאי במקום. משרד התיירות של הרשות הפלסטינית לא הגיב לבקשת המגזין לתגובה.