שבוע לאחר מצעד הגאווה הראשון בנתניה, ניתן להגיד כי זה היה מצעד קטן בקנה המידה התל אביבי. מאות בני אדם צעדו בטיילת של העיר: הביעו תמיכה בזכויות קהילת הלהט"ב בעיר. זאת לאחר שעלו קריאות כנגד קהילת הלהט"ב ועצם קיום מצעדי הגאווה בארץ. בהתאם, שר החינוך הרב רפי פרץ הביע תמיכה בקיום תהליכי המרת משיכה מינית. הצהרה שהוא חזר בה במהלך השבוע האחרון.
מאות בני אדם התאספו עם דגלי הגאווה בכיכר העצמאות בעיר. מולם, בבמה קטנה, עלו אחד אחרי השנייה, גברים ונשים, פעילי קהילת הלהט"ב בעיר. שהרגישו רק ימים לפני כן את היחס המורכב של העיר כלפיהם. יחס שהתבטא בין היתר בקריאות גנאי ברשתות החברתיות. שהתבטא בהסרת החסות לאירוע מצד העירייה ברשות ראש העיר מרים פיירברג.
- פריצה בחומת המבצר: הפתקים המועברים לידי ראש הממשלה במסגרת משפטו הפלילי לא נשמרים, ותוכנם לא מאוכסן
- מעל 5 מיליון ב-16 חודשים: עלויות משכורות יועצי ראש הממשלה מטעם משרדו נחשפות
- הרשות השופטת מודה: "הפתקים הביטחוניים" המועברים לראש הממשלה במהלך עדותו במשפטו לא נבחנים
- מעל שנה אחרי: חלק מהפריטים הרפואיים בערכת הרפואה של מחבלי הנוח'בה היו תוצרת ישראל
- הערכה: עשרות אתרי עתיקות בישראל נפגעו במהלך הלחימה בדרום ובצפון
אחת ממייסדות הקהילה הדתית- הגאה, זהבית שורק, הביעה תמיכה בקהילה הלהט"בית בעיר. "שי הוא נתנייתי, הוא אוהב את נתניה, הוא גדל בנתניה, המשפחה שלו מנתניה, אבל נתניה לא קיבלה אותו בחזרה, הוא נאלץ לעבור טיפולי המרה" אמרה שורק בהתייחס לחברה, וציינה כי הטיפולים היו בעיר. שורק הרחיבה: "בסופו של דבר, הוא עזב את העיר. הוא עזב כי הרגיש שאין לו מקום כאן יותר".
במהלך אחד מנואמי הערב, עלו טיעונים שונים ,לקול קריאות בושה מהקהל, כי קיימת הומופוביה פומבית ונוכחת בעיר. "אנחנו לא ניתו לביזיון ולהשפלה לעבור מתחת לרדאר שלנו" אחת מנואמות האירוע קראה מעל במת הנאומים.
יום לפני קיום המצעד, עיריית נתניה הסירה את תמיכתה באירוע. עיתון הארץ דיווח בשבוע שעבר כי "לאחר ניסיון לייצר אירוע גאווה מקומי שגרר בעיות רבות מול גורמים בעירייה ודרישות שהמארגנים לא הצליחו לעמוד בהן, הפעילים בנתניה הכריזו על מצעד גאווה ראשון בנתניה, שמהותו, כדברי הפעילים, מחאה מול שלילת הזכויות". העיתון הרחיב כי המצעד יהיה בסימן "כנגד טיפולי המרה ששוללים את הזכות לביטחון נפשי, כנגד אפליית טרנסג'נדרים במקומות עבודה או בדיור ששוללת את הזכות לפרנסה הוגנת והזכות לקורת גג". בהתאם, המצעד התקיים בסימן הטיפול הכושל באחוזי האובדנות בקהילה הגאה, לצד מחאה על דברים מוכרים ומדוברים יותר כמו נישואים חד-מיניים, אימוץ ופונדקאות בקהילה הלהט"בית.
למרות קריאות ברשתות החברתיות לא לקיים את המצעד בעיר ובמקביל להשקת קמפיין "אמיץ להיות נורמלי" של תנועת חזון, המצעד התקיים ללא חסות של העירייה.