אלמונים ריססו במקום כתובות "מקום קדוש זה לא יחולל", "פה לא יבנה פארק ארכיאולוגי" ו-"ראו הוזהרתם". תלונה הוגשה במשטרה ע"י פקח המרחב. מפקח רשות העתיקות שזיהה את הפגיעה: "אם זה לא חילול, אני לא יודע מה כן".
ארכאולוג נפת גליל עליון מזרחי ברשות העתיקות, אורי ברגר, אמר כי"אין סיבה נראית לעין או רעיון סדור שעומד מאחורי ריסוס הכתובות" והוסיף:" נראה כי מדובר בוונדליזם עברייני והורס של אנשים המגיעים לבית הכנסת העתיק ומשחיתים אותו במחי יד". ברגר הרחיב כי "יש קומץ תמהונים, שלכאורה בשם האמונה, פוגעים במורשת היהודית ששייכת לכולנו. פגיעה של זר בבית כנסת בחול היא כואבת ומכעיסה, אך כאשר הדבר מתבצע ע"י אחד מבני עמנו- הדבר אינו נתפס".
יצחק חמיטובסקי, מנהל דף הפייסבוק ארכיאולוגיה תלמודית, שפרסם על המקרה אמר כי" לא ידעתי שמדובר בכתובות חדשות. צילמתי תמונות רבות ובין השאר גם את הכתובות האלו", והוסיף: "המקרה הזה של מירון הוא סיפור מיוחד-הסמיכות שלו לקבר הרשב"י הפכה אותו גם לחלק מהנוף האנושי והפיזי של המרחב". חמיטובסקי הרחיב כי" לא מדובר בוונדליזם לשמו אלא חלק מתפיסה עקרונית השוללת כל מעורבות של גורמים חילוניים כמו הארכיאולוגיה בקדושת המרחב סביב הציון. זה מאפיין דיי מוכר גם במקומות אחרים של מקומות קדושים מתרחבים והולכים-ביניהם זה חלק ממאבק אידאולוגי והם אינם בוחלים באמצעים".
בית הכנסת העתיק הוא מהגדולים והיפים שבבתי הכנסת של הגליל העליון. הוא היווה מוקד עלייה לרגל במשך מאות שנים. במסורות היהודיות הגליליות הוא מקושר גם לביאת המשיח. בשנת 2014 השקיע מנהל השימור של רשות העתיקות מאמצים כבירים בשימור ושיקום האתר דרך פרויקט" ציוני דרך".
מרשות הטבע והגנים נמסר כי "רשות הטבע והגנים נאבקת בתופעת הלינה והמפגעים בסביבה אשר כוללים גם את מתחם בית הכנסת העתיק מירון ע"י פינוי תוך מתן קנסות", והוסיפו: "נושא הגרפיטי התבצע לפני מספר שבועות לא רק במתחם בית הכנסת העתיק אלה גם בתוך מושב מירון באזור הפיתוח שהתבצע לאחרונה בעלייה לרשב"י ,הנושא בטיפול משטרתי בשיתוף הרשות"