עקב פנייה של מערכת "לתוך הלילה" עלה כי ראש מועצת קדימה-צורן קרן גרין תומכת במאבק. בכך מצטרפת גרין לעמדת תשע עיריות ומועצות אזוריות ומקומיות נוספות שתומכות במאבק כנגד מיקום אסדת הגז.
ראש מועצה מקומית קדימה-צורן כתבה כי "נצטרף למאבק של הרשויות השכנות לנו. מדובר בנושא הבריאות של כולנו".
הרשויות שהצטרפו לעתירה האחרונה של עמותת שומרי הבית הן: מועצה אזורית חוף הכרמל, עירית יוקנעם, מועצה אזורית מגידו, מועצה אזורית חוף השרון, מועצה מקומית זכרון יעקב, מועצה אזורית עמק חפר, מועצה מקומית בנימינה-גבעת עדה ומועצה מקומית פרדס חנה-כרכור. כעת, נראה כי גם קדימה- צורן.
באוגוסט השנה ראש עיריית נתניה מרים פיירברג-איכר הביעה מחאה חריפה במכתב ליו"ר המרכז לשלטון מקומי חיים ביבס כנגד מיקום אסדת הגז 9.7 ק"מ מהחוף. פיירברג כתבה במכתבה כי קביעת מיקום האסדה כה קרוב לחוף הינו "טעות ובכיה לדורות".
פיירברג-איכר הדגישה כי "אין חולק על העובדה של חשיבות הגז למשק הישראלי, התנגדותי היא למיקום אסדת חוף דור ואסדות בקרבת החוף בכלל", והוסיפה: "עם ממצאי הגז בלב ים, על מדינת ישראל ליהנות ממרבצי האנרגיה החדשים, אך עליה גם להתנהג ולהתנהל בזהירות יתרה כפי שנעשה במקומות רבים בעולם, ובכלל זה הרחקת אסדות גז ככל הניתן מקו החוף".
"עדיין לא מאוחר לבחון את הדרישה להזזת ההפקה ממאגר לוויתן למרחק המקסימלי הניתן מהחוף באופן שיצמצם את הפוטנציאל למפגעים ובה בעת יאפשר מתן הגנה ראויה לאסדה ע"י כוחות הביטחון" כתבה פיירברג-איכר והרחיבה: "אני משוכנעת כי החלטה כזו משרתת את האינטרס הציבורי בכך שתושבי המדינה ייהנו מהגז הנמצא ובעלי התעשייה ייהנו מהפקות רווחיות, וזאת מבלי לפגוע בים, באוויר, ביבשה, בסביבה, באיכות החיים ובבריאות התושבים".
עתירת העמותה, שנדחתה, הוגשה לאחר התקדמות הפרויקט ללא מתן היתר פליטה מאושר. נכון לכתיבת שורות אלה, נובל עדיין מתנהלת ללא היתר פליטה מאושר ע"י המשרד לאיכות הסביבה ועל פי הערכות ההיתר ייצא רק ברבעון השלישי של 2019. בד בבד, בקשתה הראשונה של נובל להיתר פליטה משנת 2016 נדחתה לאחר ליקויים משמעותיים במידע שהוגש בבקשה. ללא מתן הסברים לאותם עדכונים. אחד מאותם עדכונים הוא עלייה של מאות אחוזים במספר הרכיבים הניתנים לדליפת חומרים באסדה. במקביל, על פי מומחים מטעם עמותת שומרי הבית והמועצות נקבע כי הבקשה חסרה, זו הפעם השניה, פרטים מהותיים ואינה עומדת בדרישות המשרד להגנת הסביבה.
ע"פ פרסומים שונים, במסגרת תכנית תמ"א 37ח' ישנם 32 אזורי מאגרי גז השייכים לישראל כשאסדת הטיפול במאגר לוויתן הינה תקדים בעניין זה. במקביל, ישנו התקדים של הקמת אתר "חגית", שטח המיועד לאכסון חומרי לווי רעילים מהפקת הגז, על אדמת ישראל.