זאת בשל יציאת כל ארגוני הסיוע הבינלאומיים מאזור רוג'בה, חבל הארץ הסמי-אוטונומי בצפון-מזרח סוריה, לאחר כניסת כוחות משטר נשיא סוריה בשאר אל-אסד לאזור. בהודעה לתקשורת נטען כי טורקיה אינה מכירה בארגון כארגון סיוע הומניטרי ניטרלי ועוברת "על החוק ההומניטרי הבינלאומי בהתקפה כנגד האמבולנסים ונקודות הסיוע ההומניטרי" של הארגון.
"בשעה שנכתבה הודעה זו (14.10) חיילים טורקים הגיעו כבר לפאתי תל-טאמר. הסיכוי שבית החולים יהווה מטרה גבוה" נכתב בהודעה, והורחב: "אנחנו עוקבים צמוד אחר המצב, במטרה להציב מחדש את המטופלים והצוות הרפואי". בהתאם, בהודעת הארגון צוין כי הארגון ימשיך לקיים את פעילותו בכל ששת מחנות הפליטים בהם הוא פועל ובכל המרפאות ובתי החולים בהם הוא תומך בערי האזור.
- מוזיאון ישראל לא לבד: המוזיאון הימי הלאומי העביר מוצגים למקום בטוח עקב המצב הביטחוני
- "בכך סיכן את ביטחון המדינה ופגע ביחסי החוץ ובאינטרסים כלכליים של מדינת ישראל"
- לאחר פסיקת בג"ץ בעתירת חוק הגיוס, התנועה לאיכות השלטון פנתה לשר הביטחון ולרמטכ"ל: גייסו באופן מידי את כלל תלמידי הישיבות החרדים
- למרות החשש המתגבר כי מערכות ההגנה האוויריות של ישראל יאותגרו במערכה בצפון, נכון לשעה זו אין שינוי בהנחיות האופרטיביות בדבר חומרים רעילים בנמל חיפה
- לרגע אחד, מאות שנים לאחר שנעלם, חזר הטרבושה לככב ככלי נשק בשדה הקרב בישראל
"במקרה הטוב (בעקבות ההתקפה הטורקית- א"ו) זה יסתיים בהגירה המונית לעיראק ואז לאירופה. במקרה הרע, אנחנו נחווה רצח עם. אנחנו צריכים כעת את העזרה של הקהילה הבינלאומית" נכתב בהודעה. הבקשות של הארגון הן הפסקת הפלישה הטורקית לאזור, גישה לארגוני סיוע בינלאומיים ותמיכה של האומות הדמוקרטיות בעולם בסיום הקונפליקט. "אנחנו רואים באירופה, ארה"ב ורוסיה אחראיות לסיום הטבח לאלתר" נכתב בהודעה.
במקביל, בדו"ח מצב של הארגון נרשם מותם של עשרות אזרחים באזורי הלחימה השונים ומאות פצועים. ע"פ תיעוד הארגון, 42 תושבי המקום נהרגו מאז תחילת הקרבות ו-146 נוספים נפצעו. אך מספר ההרוגים כנראה גבוה הרבה יותר בשל דיווחים על אי-תיעוד וקושי בזיהוי הגופות בשל "עיוות" הגופות. בד בבד, דובר כוחות הדמוקרטיים בצפון סוריה, מוסטפא באלי, הודיע ביום ראשון האחרון (13.10) כי "כמעט כל החשודים כלוחמי דאע"ש ברחו מהמחנה" לאחר הפצצה טורקית. בכיר במחנה העצורים עין עיסא, ג'לל עייף, אמר למרכז המידע ברוג'בה כי 859 אנשים ברחו מאגף הזרים במחנה.
בין העצורים היו בעלי אזרחות בריטית, פקיסטנית, אירית, בנגלדשית, אינדונזית ורוסית. עייף הוסיף כי המצב במחנה נפיץ ביותר וכי "תאים רדומים" השתלטו על חלק מהמחנה. רשת "אל-ג'זירה" דיווחה כי חלק מהעצורים תקפו שומרים ופרצו את שערי המתחם. מנגד, נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן ביטל את הדיווחים על הבריחה כ"דיסאינפורמציה" למען הפעלת לחץ דיפלומטי על מדינות המערב. נכון לכתיבת שורות אלה, קיימים דיווחים סותרים לגבי תנועת כוחות משטרו של נשיא סוריה בשאר אל-אסד לקראת מאחזי כוחות כורדים באזור רוג'בה. זאת לאחר שמבהלך השבוע הסכימו הכוחות הסורים, המשטר והכורדים, להילחם יחדיו כנגד כוחות המיליציות בתמיכת טורקיה והצבא הטורקי שפלשו לשטח רוג'בה.