היועץ לביטחון לאומי של הבית הלבן הודיע על הצבת הכוחות באזור מערב האוקיינוס השקט. באותו יום, בנאום לאומה לציון 70 שנים לכניסת סין למלחמת קוריאה, נשיא סין שי ג'ינפינג הזהיר "פולשים" פוטנציאליים מעוצמתה הצבאית של בייג'ינג.
מתיחות עולה: היועץ לביטחון לאומי בבית הלבן, רוברט אובריין, מסר ביום שישי כי משמר החופים האמריקאי "ממצב אסטרטגית ספינות בינוניות לתגובה מהירה בקביעות לנמלים…במערב האוקיינוס השקט". בהודעה הוסיפו שארה"ב היא כוח באזור האוקיינוס השקט ופעולות סיניות כמו "דיג לא מסודר, לא מדווח ולא חוקי, במקביל הטרדה של כלי שיט שפועלים באזורי המים הכלכליים האקסקלוסיביים של מדינות אחרות באזור האוקיינוסים ההודו-פסיפיים מאיימים על ריבונותנו, בהתאם לאיום על ריבונות שכנותינו באוקיינוס השקט ומסכן את היציבות האזורית".
- מוזיאון ישראל לא לבד: המוזיאון הימי הלאומי העביר מוצגים למקום בטוח עקב המצב הביטחוני
- "בכך סיכן את ביטחון המדינה ופגע ביחסי החוץ ובאינטרסים כלכליים של מדינת ישראל"
- לאחר פסיקת בג"ץ בעתירת חוק הגיוס, התנועה לאיכות השלטון פנתה לשר הביטחון ולרמטכ"ל: גייסו באופן מידי את כלל תלמידי הישיבות החרדים
- למרות החשש המתגבר כי מערכות ההגנה האוויריות של ישראל יאותגרו במערכה בצפון, נכון לשעה זו אין שינוי בהנחיות האופרטיביות בדבר חומרים רעילים בנמל חיפה
- לרגע אחד, מאות שנים לאחר שנעלם, חזר הטרבושה לככב ככלי נשק בשדה הקרב בישראל
אובריין ציין כי ספינות משמר החופים ינהלו מבצעי אבטחה ימיים, כמו הגנה על ספינות דיג. במקביל, כוחות משמר החופים ינהלו מאמצים מוגברים לאכיפה וערנות במרחב הימי ביחד עם "שותפים אזוריים להם יש יכולות מוגבלות של ניתור ואכיפה לא בחופים".
בד בבד, נשיא סין, שי ג'ינפינג, מסר ביום שישי האחרון (23.10) בנאום לאומה לרגל 70 שנים לכניסת סין למלחמת קוריאה כי הניצחון במלחמת 1950-1953 הוא תזכורת שארצו היתה מוכנה להילחם נגד כל מי "שיצר בעיות.. על סף דלתה של סין". כך דווח בסוכנות הידיעות ההונג קונגית "הונג קונג פרי פרס". שי הוסיף מעל מחיאות הכפיים באירוע כי "העם הסיני לא יוצר בעיות, ולא פוחד מהן", וקבע: "אנחנו לעולם לא נישען אחורה ונצפה בכל פגיעה בריבונותנו הלאומית…ואנחנו לעולם לא נאפשר לכל כוח לפלוש או לבדל את הטריטוריה הקדושה של המולדת".