המפעל, ועובדיו, הורשעו במספר עבירות של איסור לכלוך והשלכת פסולת בניין לפי חוק שמירת הניקיון בבית המשפט השלום בחיפה. זאת עקב פעילות וחקירת המשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבה בנושא.
בעקבות חקירה שביצעה המשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבה וכתב אישום שהגישה, בית משפט השלום בחיפה גזר קנסות כספיים בסכום מצטבר של 200 אלף שקל שקלים ותקופת מאסר על תנאי על מפעל "בטון מואסי" באום אל פאחם ומפעיליו. זאת לאחר שהורשעו במספר עבירות של איסור לכלוך והשלכת פסולת בניין בהתאם לחוק שמירת הניקיון.
- מוזיאון ישראל לא לבד: המוזיאון הימי הלאומי העביר מוצגים למקום בטוח עקב המצב הביטחוני
- "בכך סיכן את ביטחון המדינה ופגע ביחסי החוץ ובאינטרסים כלכליים של מדינת ישראל"
- לאחר פסיקת בג"ץ בעתירת חוק הגיוס, התנועה לאיכות השלטון פנתה לשר הביטחון ולרמטכ"ל: גייסו באופן מידי את כלל תלמידי הישיבות החרדים
- למרות החשש המתגבר כי מערכות ההגנה האוויריות של ישראל יאותגרו במערכה בצפון, נכון לשעה זו אין שינוי בהנחיות האופרטיביות בדבר חומרים רעילים בנמל חיפה
- לרגע אחד, מאות שנים לאחר שנעלם, חזר הטרבושה לככב ככלי נשק בשדה הקרב בישראל
שופט בית המשפט השלום, ד"ר זאיד פלאח, אמר בנוגע לפרשה כי "במעשיהם פגעו הנאשמים בזכות לחיים בסביבה נקייה, ומידת הפגיעה היא חמורה". בין היתר, על החברה הוטל קנס בסך 150 אלף שקלים ותחייבות בסך 300 אלף שקל להימנע במשך 3 שנים מהעבירות בהן הורשעה. על מנהל התפעול הוטל קנס בסך 40 אלף שקל או 120 ימי מאסר תמורתו, והתחייבות בסך 80 אלף שקל להימנע במשך שלוש שנים מביצוע עבירה ושלושה חודשי מאסר על תנאי והתנאי שלא לעבור במשך שלוש שנים על העבירות בהן הורשע ועל הנהג הוטל קנס בסך עשרת אלפים שקלים או 40 ימי מאסר והתחייבות בסך 20 אלף שקלים לא לבצע עבירות דומות במשך שלוש שנים, שלושה חודשי פסילה על תנאי של רשיונו כשהתנאי שלא יעבור על אותן עבירות במשך שלוש שנים.
מנהל המשטרה הירוקה, יוסי בר, אמר בנוגע למקרה: "השלכת פסולת בניין היא תופעה בסדר גודל של מכת מדינה. הדבר נעשה ממניעים ברורים של בצע כסף ורצון למקסם רווחים על חשבון משאבים ציבוריים וסביבתיים, והיא חמורה שבעתיים כשהיא מתבצעת על-ידי עסקים ותאגידים", והוסיף: "המשרד להגנת הסביבה יפעל בנחישות בכל סמכויות האכיפה העומדות לרשותו, מנהליות ופליליות, כדי למצות את הדין עם העבריינים ולמנוע הישנות של עבירות".
מהמשרד להגנת הסביבה נמסר כי "המשרד להגנת הסביבה רואה בחומרה כל עבריינות סביבתית, וימשיך לפעול בנחישות לצורך צמצום התופעה ושיפור איכות החיים של האוכלוסייה במדינת ישראל".
מחברת "בטון מואסי" לא התקבלה תגובה.