ע"פ החשדות, הארבעה אחראיים לפריצה לאפליקציית "אקוויפקס" ולקיחת פרטיהם של 150 מיליון אזרחים אמריקניים לפני שלוש שנים. התובע הכללי של ארה"ב כינה את הפריצה "מזעזעת".
חבר מושבעים בארה"ב תבע ארבעה חברים בצבא השחרור העממי של סין בעוון פריצה לאפליקציית אקוויפקס, גניבת סודות עסקיים ומידע אישי של כ-150 מיליון אמריקאיים לפני שלוש שנים. כך נודע ביום שני האחרון (10.02) לרשת CNN. התובע הכללי של ארה"ב, ויליאם בר, אמר במסיבת עיתונאים בוושינגטון הבירה כי הפריצה הייתה אחת מהגדולות בהיסטוריה, ושהיא הייתה "התפרצות מכוונת ומקיפה לתוך המידע הפרטי של העם האמריקאי".
- מוזיאון ישראל לא לבד: המוזיאון הימי הלאומי העביר מוצגים למקום בטוח עקב המצב הביטחוני
- "בכך סיכן את ביטחון המדינה ופגע ביחסי החוץ ובאינטרסים כלכליים של מדינת ישראל"
- לאחר פסיקת בג"ץ בעתירת חוק הגיוס, התנועה לאיכות השלטון פנתה לשר הביטחון ולרמטכ"ל: גייסו באופן מידי את כלל תלמידי הישיבות החרדים
- למרות החשש המתגבר כי מערכות ההגנה האוויריות של ישראל יאותגרו במערכה בצפון, נכון לשעה זו אין שינוי בהנחיות האופרטיביות בדבר חומרים רעילים בנמל חיפה
- לרגע אחד, מאות שנים לאחר שנעלם, חזר הטרבושה לככב ככלי נשק בשדה הקרב בישראל
בר הוסיף כי זה חריג מצד ארה"ב לתבוע משרתים בצבא או שירות ביון זר אך קבע כי הפריצה "לא רק גרמה לפגיעה כלכלית משמעותית באקוויפקס, אך פלשה לפרטיותם של מיליוני אמריקאים רבים, וכפתה הוצאות וקשיים רבים עליהם כשהם הצטרכו להגן על עצמם מגניבת זהות".
אקוויפקס פרסמה על הפריצה לראשונה בספטמבר 2017-שלושה חודשים לאחר מציאתה ע"י החברה. הפריצה חשפה מידע רגיש כמו שמות, כתובות, מספרי תעודות זהות, מספרי רישיונות נהיגה ומידע נוסף. הפריצה דחפה להתפטרותו של מנכ"ל החברה דאז, ריצ'רד סמית', ופתיחת חקירות במספר מדינות אמריקאיות ואצל הרגולטורים האמריקאים בתחום.
"למידע הזה יש ערך כלכלי והגניבות הללו יכולות להזין את פיתוח כלי אינטליגנציה מלאכותית ויצירת חבילות ממוקדות מודיעיניות ע"י סין" הודיע בר. מנהל המרכז לביטחון ומודיעין-נגדי האמריקאי, ביל הוואנינה, אמר בשעתו לרשת CNN כי מידע כמו המידע שנחשף, לרוב מנוצל ע"י שירותי ביון למטרות רבות, ביניהן לחזק את יכולות האינטליגנציה המלאכותית שלהן. אוונינה הרחיב כי מקור מרכזי לדאגה היא תקיפה סינית של אמריקאים, ובמיוחד פקידי משרדי ממשל ללא סיווג ביטחוני ע"י מיפוי חולשות של אותם עובדים באמצעות המידע וניצולם למען מטרותיהם.